Ga naar inhoud

er blijft water staan


Pascal

Aanbevolen berichten

Beste Pascal,

Dat er water onderin de vaatwasser blijft staan na een wasbeurt komt vaak door een knik in de afvoerslang. Soms komt het ook voor dat de afvoerpomp kapot is. Deze moet dan vervangen worden door een reparateur.

Voordat u er iemand bijhaalt kunt u een aantal dingen zelf doen:

1. Controleer de filters in de vaatwassers en maak deze schoon. Als deze verstopt zijn blijft er water liggen. Deze filters bevinden zich onderin de vaatwasser en zijn eenvoudig los te halen.

2. Controleer de afvoerslang op deuken of een knik. Als deze slang geblokkeerd wordt kan het water niet weglopen. De slang controleert u door de vaatwasser van zijn plek te halen. Achteraan bevindt zich de afvoerslang.

3. Is de vaatwasser verbonden met de afvoer van een spoelbak? Controleer dan of deze verstopt is.

Wanneer dit niet helpt kan het zijn dat uw afvoerpomp kapot is. U geeft zelf aan dat deze nog geluid maakt, maar dit hoeft niet te betekenen dat hij daadwerkelijk naar behoren functioneert.

Succes ermee!

Met vriendelijke groet,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

Na het controleren van

De zeven
Afvoer slang
Afvoer inquisitie
Nog eens een wasbeurt gestart en nu is me opgevallen dat ik geen aparte geluiden heb gehoord, maar ook geen teken dat de wasbeurt klaar was. Dus nu is het zo dat ie midden in een wasbeurt stopt en ook dat er weer water in blijft staan. Kan het zijn dat ik ergens toch iets ongemerkt los heb getrokken ofzo?(nadat ik de afvoerslang los heb gehad)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Pascal,

Dat de vaatwasser start met zijn programma maar gedurende het programma stopt lijkt mij te wijzen op een electronisch probleem. Het kan zijn dat een printplaat binnen in de vaatwasser vervangen moet worden. Dit is zelf te doen, maar ik raad aan om contact op te nemen met de fabrikant van de vaatwasser. Zij kunnen u vast verder helpen en eventueel een monteur langssturen.

Succes ermee!

Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...