Ga naar inhoud

Vaatwasser probleem


Lucien

Aanbevolen berichten

Hallo, onze vaatwasser skinande van Ikea
Heeft een probleempje met het zoutresevoir,dit is leeg na 1 afwasbeurt.
Het afgewassen bestek heeft een doffe waas.is het de pressostaat die defect is of zit er ergens een verstopping? Heeft geen foutcode op display.en werkt verder nog normaal.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Lucien,

Ik denk niet dat het een kapotte pressostaat betreft. Deze is namelijk vooral verantwoordelijk voor het regelen van het waterniveau in de vaatwasser. Aangezien de vaatwasser verder normaal werkt lijkt hier het probleem niet te liggen.

Wellicht een lekkage bij de reservoir zelf? Je zou kunnen checken of hier een gat / lek zit waardoor al het zout er direct uit kan lopen tijdens een vaatwasprogramma.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ondertussen de machine grondiggecheckt en heb ook het zoutresevoir eruit gehaald en heb helemaal gereinigd ook de ventielen nagekeken der zit een soort vlottertje in het reservoir en ik vermoed dat het vastzat.er kwamen ook redelijk wat harde stukjes uit het reservoir gevallen. En ik vermoed dat het inwendige reservoir gevuld is met hars.het lijkt op een gele substantie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb zopas de afwasmachine een kort wasprogramma laten doen, via het verwijderde zijpaneel kon ik het toestel volgen.watername was correct, wassen was ook correct, spoelen deed het ook.
Ik ga het nog eens een normaal programma laten afwerken.en dan zien we wel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem met zoutreservoir blijft zich voordoen. Wij hebben hier wel redelijk hoge waterdruk. Nu ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Of moet ik eens de wateronthardings instellingen aanpassen. Iemand nog goede raad?
Dank jullie allemaal op voorhand.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...