Ga naar inhoud

Vaatwasser stopt na pakken water


Ester

Aanbevolen berichten

Hoi! Mijn vaatwasser ( Etna TFI8016Z/E01) loopt ongeveer 5 minuten, pakt water en zou dan door moeten gaan in zijn programma. Echter stopt de machine dan gewoon en gaat niet meer verder. Heb de machine nu een 4 tal weken stil laten staan ( dacht wellicht ergens een lek geweest; vlottertjes of zo)
Vandaag geprobeerd maar hij wil echt niet!
Afvoeren van het water, wat erin is blijven staan, doet de machine wel door m aan te zetten en vervolgens op een ander programma zetten; dan start de machine eerst met het afvoeren van het water wat er dan ervoor in is blijven staan. Etna gebeld: ?71,50 voorrijkosten, ?14,30 per 10 minuten excl benodigde materialen... machine uit juli 2014 ( is ie t dan nog waard?) Of weet iemand hoe ik t zelf kan fixen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Ester,

Hmm vervelend probleem, want dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Het heeft vaak te maken met een verstopping van het labyrint. Je kunt de vaatwasser demonteren en deze goed schoonmaken. Ook even de vlotters en slangen checken en al het vuil verwijderen. Daarna proberen een programma te laten draaien op de heetste stand met soda of azijn om de machine helemaal door te spoelen.

Mocht dit ook niet werken, dan kan het een defect schoepwiel zijn. Als je een monteur laat komen, die moet onderzoeken wat het is en nog onderdelen moet vervangen, dan wordt het wel een heel duur geintje. Dan is het voordeliger om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...