Ga naar inhoud

Water loopt uit vreemde plek (Siemens)


Vincent

Aanbevolen berichten

Hi Vincent,

Het lijkt erop dat er water op de bodem van de vaatwasser blijft staan. De vaatwasser kan het water niet goed afpompen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal komt dit door een verstopping door vuilophoping (vet, etensresten etc.).

Het eerste wat je kunt doen is de vaatwasser even uit elkaar halen (zijkanten eraf), zodat je het water dat er in staat kunt wegscheppen. Vervolgens de hele afwasmachine een flinke schoonmaakbeurt geven. Alle filters en leidingen controleren en eventueel daarna (na het in elkaar zetten) een reiningsprogramma op hoge temperatuur laten draaien.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

En heeft dit resultaat gehad?

Je zou inderdaad verwachten dat de machine in storing gaat. De meeste vaatwassers beschikken namelijk ook over een AquaStop / overloopbeveiliging. Maar dit werkt meestal voor de toevoer van nieuw water, dit wordt dan afgesloten. Water dat reeds in de machine staat en niet kan worden afgepompt blijft dan onderin staan...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...