Ga naar inhoud

Condensdroger nat onder condensbak


emily123

Aanbevolen berichten

Hi allemaal,
Ik heb een probleem met mijn Bosch warmtepompdroger. Deze is helemaal nat in de ruimte waar de condensbak ingeschoven zit. Hij vult wel nog (half) maar de helft komt dus achter de bak terecht, met als resultaat dat de machine ook linksonder lekt (zo heb ik het ontdekt).

Alle filters zijn schoon en heb een self cleaning condensor, dus wat kan het zijn dat ik -hopelijk- zelf kan oplossen?

Dank!
Emily
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Emily,

Als je de condensbak eruit haalt kun je daarachter als het goed is een stop loshalen door 2 lipjes in te drukken. Hier kan ook veel vocht en drab in gaan zitten. Deze ook even goed schoonmaken kan goed helpen.

Controleer daarna gelijk het rubber van de klep van de condensor. Als deze vies of poreus is kan hij niet meer goed sluiten, waardoor er water kan lekken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi!

Bedankt voor de reactie!
Bedoelt u de stop in de condensbak zelf? Waar ook weer een filter in zit. Ja, deze heb ik goed schoongemaakt maar mocht niet baten...

Ik denk dat het aan het rubber ligt dan... hij is niet vies en voelt niet droog oid aan maar dat is denk ik m'n laatste optie om zelf te proberen... Tenminste, als u die ook weer bij de condensbak bedoelt. Of mis ik ergens nog een onderdeel!? Want ik kan niet bij de condensor zelf komen volgens mij.... Heb de WTW 865. (Sorry, ik ben een leek!).

Groetjes!
Emily
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je alles goed hebt schoongemaakt, en daar lijkt het wel op, dan zouden de rubbers vervangen moeten worden. Mocht dat het probleem niet veroorzaken dan is het een dieperliggend probleem. Ik raad je toch even aan om een specialist in te schakelen die naar de droger kan kijken. Zeker als je er zelf niet zoveel verstand van hebt
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...