Ga naar inhoud

Motor condensdroger loopt aan?


Jan Wolfs

Aanbevolen berichten

Hallo,
Onze AEG Lavatherm condensdroger maakt sinds vanochtend een hard geluid. Open gemaakt en gecheckt waar het vandaan komt. Ik heb er het volgende filmpje van gemaakt.
https://youtu.be/DM8sejsE8Ss
Wie kan vertellen wat er aan de hand is en of dit door zelf te sleutelen weer is op te lossen? Of moet ik een specialist inschakelen...

Groet, Jan
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gezien de snelheid van het geluid, denk ik richting ventilator dat daar wat inzit. Dus ik zou beginnen om de zaken te scheiden en de riemspanner los te nemen zodat de trommel niet meer meedraait. Dan kun je de motoras met de hand draaien en lokaliseren waar het geluid vandaan komt. Ook de trommel kun je dan met de hand bewegen en beschadigt er niets.
Is het geluid er dan nog, dan zullen de bovenschalen van de ventilatoren er af moeten. Als die kappen er af zijn, dan is het ook eenvoudig het hele stel te liften, want de motor zit maar met twee beugels vast met per beugel maar een schroef.
Ik gok er op dat er een schroefje, muntje of zoiets in de voorste ventilator terecht is gekomen en tussen de viltrand is doorgedrukt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...