Ga naar inhoud

Wasmachine en droger op 1 groep


Lien

Aanbevolen berichten

Ik heb vandaag een nieuwe (warmtepomp)droger gekregen met een aansluitwaarde van 800 watt. Mijn wasmachine heeft een aansluitwaarde van 2100-2400 Watt. Mijn vorige droger kon niet gelijktijdig aan met de wasmachine, de stroomverdeler zorgde dan dat de droger geen stroom meer kreeg. Kan ik nu gaan proberen of het met de nieuwe droger wel lukt? Uiteraard met die stroomverdeler er tussen. Kan de nieuwe droger niet kapot gaan als hij eventueel abrupt geen stroom meer krijgt? Ik weet wel dat deze niet vanzelf weer zal opstarten vanwege de elektronica en ik weer op start moet drukken). Is het uberhaupt wel veilig met een stroomverdeler ertussen? In vier weken tijd hebben hier in het dorp twee gezinnen een flinke zolderbrand gehad, sindsdien ben ik als de dood voor brand. En dan als laatste een vraag wat niet met wasmachines heeft te maken. Is het veilig om zowel droger, wasmachine en dan ook nog de vaatwasser beneden aan te hebben staan?
Wat stroomgroepen betreft weet ik dat de wasmachine een aparte groep heeft op zolder en mijn huis is van 2011.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat er altijd wordt gezegd dat een wasdroger en wasmachine niet op dezelfde groep mogen worden aangesloten. Maar per groep kun je ongeveer 3600 watt aanhouden als maximale spanning. Omdat je nieuwe droger slechts 800 watt aansluitwaarde heeft, kom je samen met de wasmachine niet boven deze 3600 watt uit. Waardoor je het in mijn ogen zeker kunt proberen.

Probeer het met de stroomverdeler er tussen om te kijken of beiden samen kunnen draaien. Mocht de droger geen stroom meer krijgen dan zal hij niet ineens kapot gaan, althans dat zou niet moeten mogen. Wanneer hij weer stroom krijgt zal hij gewoon weer aan kunnen.

Wanneer je zowel de wasmachine, droger als vaatwasser tegelijk aan hebt staan kan dit misschien wel teveel stroom vragen voor de hoofdzekering. Hoe dit precies zit durf ik niet te zeggen. Wellicht dat iemand anders je daar meer opheldering over kan geven
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Waarschijnlijk zal het prima werken. Volgens NEN 1010 richtlijn moeten apparaten van 2000 watt en hoger op een aparte groep dus volgens mij zou het volgens deze richtlijn niet mogen (in elk geval zonder die combischakelaar ertussen, ik denk dat het met die schakelaar wel mag)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...