Ga naar inhoud

Wasmachine stroom valt ineens uit...


Docent

Aanbevolen berichten

Hallo mensen,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb al 8 jaar een samsung WF7604NAW 6kg en heb nog nooit problemen gehad. Ik ben na 2 weken op vakantie geweest te zijn weer terug en sinds vandaag gedraagt hij zich vreemd.

Als ik een wasprogramma start (maakt niet uit welke) dan valt de wasmachine na 2 a 3 minuten uit. Wanneer ik de stekker er dan weer uit doe en na een paar minuten weer in doe dan werkt de wasmachine weer voor 2 a 3 minuten en valt daarna weer uit.

Ik heb de stopcontact nagekeken maar dat kan het probleem niet zijn want zoals ik al zei, een paar minuten na het uitvallen van de wasmachine doet hij het gewoon weer voor een aantal minuten. Ik heb de stroomdraad van de wasmachine ook geopend en nagekeken maar alles ziet er gewoon goed uit.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit kan worden veroorzaakt door een defecte elco (condensator) op de printplaat van de wasmachine. Waarschijnlijk gerelateerd aan het verwarmingselement. Aangezien hij uitvalt na 2 - 3 minuten doet mij dit denken dat het gebeurt wanneer het verwarmingselement inschakelt om het water te verwarmen.

Je zou de wasmachine uit elkaar kunnen halen om de elektronische plaat te controleren. Maar het is praktisch om dit te laten doen door een specialist, die ook alle spanningswaarden kan doormeten. Dan is het makkelijker om te achterhalen wat precies het probleem veroorzaakt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...